LÆS OGSÅ:
SAMFUND

Hvad hedder din kæreste?

Det er i år 30 år siden, at vi her i Danmark som det første land i verden indførte registreret partnerskab og gav bøsser og lesbiske mulighed for at få papir på hinanden. Siden har vi som LGBT+ personer opnået noget nær juridisk ligestilling med heteroseksuelle.

Mange forbedringer er sket, og vores kamp som LGBT+ personer handler derfor heller ikke på samme måde som tidligere om helt grundlæggende om at blive accepteret og anerkendt. Det er vi nemlig på mange måder blevet. Men i nogle sammenhænge er vi for mange stadig usynlige eller nærmest ikke eksisterer i deres tankegang, og vi bliver derfor ikke inkluderet i fællesskabet.

I løbet af den seneste måned, har jeg ved opringninger til min bank og fagforening oplevet, at når jeg sagde, at jeg ringede, fordi jeg skulle hjælpe min engelske kæreste, at så blev der i den anden ende af røret spurgt: Hvad hedder hun? Jeg har begge gange pænt svaret: Han hedder Mark.

Jeg er ikke ude på at skælde nogen ud, for jeg er selv opdraget til at tro, at en person har en kæreste af det modsatte køn, og sådan ved jeg også, at det er i langt de fleste tilfælde.

Men når vi nu ved, at omkring 10 procent af befolkningen er LGBT + personer og ikke heteroseksuelle, hvorfor prøver man så ikke i sprogbrugen at inkludere os. De venlige medarbejdere i banken og fagforeningen kunne i stedet have spurgt mig: Hvad hedder din kæreste. Det er et meget mere åbent spørgsmål. Det gode og neutrale ord kæreste dækker nemlig alle ind i befolkningen.

På den måde bliver vi inkluderet i samtalen og ikke bare opfattet som om, at vi alle er heteroseksuelle. For det er vi jo ikke, og der er ingen grund til at tale til andre, så de føler sig forkerte og ikke inkluderet i samtalen. Kunne vi nå så langt, så er vi kommet et skridt videre med ligestillingen.

Hvad mener du?
Bland dig i debatten på facebook.

Skriv et svar