onsdag, juni 19, 2019
HISTORIE

Det homoseksuelle Danmark

gayMAGZ.dk er historien om det homoseksuelle Danmark, hovedsageligt fokus på de sidste 70 år.

Foto: Collage – Det homoseksuelle Danmark

gayMAGZ.dk er historien om det homoseksuelle Danmark, hovedsageligt med fokus på de sidste 70 år.

gayMAGZ.dk vil hovedsageligt beskæftige sig med det homoseksuelle Danmark, men når der sker begivenheder udenfor Danmark, der påvirker eller har påvirket forholdene for danske LGBTQ’er, så vil disse også blive omtalt her, et eksempel er ”Optøjeret på Christopher Street i New York” i 1969.

Se også video: Filmen ”Stonewall Uprising” dokumenterer det øjeblik hvor politiet angreb baren ”The Stonewall Inn” i Christopher Street, New York” i 1969.

Se også:

Optøjeret på Christopher Street i New York (1969)

Vi søger:
Var du en del af bøsse miljøet i 1970erne og 1980erne og vil du lade dig interviewe om miljøet dengang, så skriv til os, du kan være 100% anonym i artiklerne.

Vi søger også billeder og videoer, specielt fra før år 2000!

Homobarernes historie

Vi søger specielt nogen der kan fortælle om, eller var en del af trækkerdrenge miljøet på barerne: Can Can i Larsbjørnsstræde, Martini Bar og Cosy Bar i Studiestræde og Centralhjørnet i Kattesundet. Samt homo-biografer og andre steder, hvor man kunne finde trækkerdrengene i 1970erne 1980erne.

Bliv frivillig:
Vil du være med i den spændende og vigtige opgave det er, at dokumentere vores egen historie både for eftertiden og for de generationer der ikke har oplevet eller kender til baggrunden for, at vi har opnået de rettigheder vi har i dag, så søger vi frivillige der interesserer sig for vores egen historie og som mener de kan bidrage med artikler, interview, arkivsøgning eller foto.

Gaytuben – GayMagz/TV
Vi søger en frivillig redaktør til vor TV-kanal. Du skal ikke være bange for at bruge dig selv som frontfigur, ligesom du helst skal kunne bruge de sociale medier til at sprede historierne.

Vi kan kontaktes via kontaktformularen nederst på siden.

Team gayMAGZ
Bert Svalebølle

 

2 thoughts on “Det homoseksuelle Danmark

 1. Kaj Erik NIELSEN

  Det var første gang en formand for Forbundet af 1948 viste sig offentligt med foto, Hans navn er Steen Jensen, men hans tid som formand blev meget kort. Han efterfulgtes af Per Kleis Bønnelycke som var formand indtil 1978.

 2. Steen Jensen

  I 1970 skiftede foreningen igen navn i forbindelse med officiel optagelse i det statslige foreningsregister. “Landsforeningen for homofile”.

  Og lørdag 14. marts 1970 trådte foreningen ud af de anonyme skygger, da foreningens netop nyvalgte formand blev afbildet med foto på bagsiden af BT.

  Senere kom et indslag i TV-avisen lørdag aften, da der kun var den ene tv-avis og i sort/hvid.

  Kort tid efter gik der desværre igen interne kamp om magten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *