LÆS OGSÅ:
HISTORIE

Det homoseksuelle Danmark (2018)

gayMAGZ.dk er historien om det homoseksuelle Danmark, hovedsageligt fokus på de sidste 70 år.

Foto: Collage – Det homoseksuelle Danmark

gayMAGZ.dk er startet i foråret 2018 – og er historien om det homoseksuelle Danmark, fra starten af 1900 tallet og til i dag.

gayMAGZ.dk vil hovedsageligt beskæftige sig med det homoseksuelle Danmark, men når der sker begivenheder udenfor Danmark, der påvirker eller har påvirket forholdene for danske LGBT+’er, så vil disse også blive omtalt her, et eksempel er ”Optøjeret på Christopher Street i New York” i 1969.

Se også video: Filmen ”Stonewall Uprising” dokumenterer det øjeblik hvor politiet angreb baren ”The Stonewall Inn” i Christopher Street, New York” i 1969.

Se også:

Optøjeret på Christopher Street i New York (1969)

Vi søger:

Vi søger billeder, magasiner, blade og videoer – specielt fra før år 2000!

Du får dem selvfølgelig tilbage igen hvis du ønsker det.

Homobarernes historie

Kan du fortælle om hvordan det var at være bøsse i 1950erne, 1960erne, 1970erne og 1980erne eller var du en del af trækkerdrenge miljøet på Rådhuspladsen, barerne, biograferne og andre steder, hvor man kunne finde trækkerdrengene i 1970erne og 1980erne, så vil vi gerne tale med dig, du kan selvfølgelig være anonym.

Bliv frivillig:
Vil du være med i den spændende og vigtige opgave det er, at dokumentere vores egen historie både for eftertiden og for de generationer der ikke har oplevet eller kender til baggrunden for, at vi har opnået de rettigheder vi har i dag, så søger vi frivillige der interesserer sig for vores egen historie og som mener de kan bidrage med artikler, interview, arkivsøgning eller foto.

Vi kan kontaktes via kontaktformularen nederst på siden.

Team gayMAGZ
Bert Svalebølle

 

2 thoughts on “Det homoseksuelle Danmark (2018)

 1. Kaj Erik NIELSEN

  Det var første gang en formand for Forbundet af 1948 viste sig offentligt med foto, Hans navn er Steen Jensen, men hans tid som formand blev meget kort. Han efterfulgtes af Per Kleis Bønnelycke som var formand indtil 1978.

 2. Steen Jensen

  I 1970 skiftede foreningen igen navn i forbindelse med officiel optagelse i det statslige foreningsregister. “Landsforeningen for homofile”.

  Og lørdag 14. marts 1970 trådte foreningen ud af de anonyme skygger, da foreningens netop nyvalgte formand blev afbildet med foto på bagsiden af BT.

  Senere kom et indslag i TV-avisen lørdag aften, da der kun var den ene tv-avis og i sort/hvid.

  Kort tid efter gik der desværre igen interne kamp om magten!

Skriv et svar