LÆS OGSÅ:
HISTORIE

Copenhagen Pride 2007

Foto: Bert Svalebølle

Den nye parade rute i 2006 var dog en begrænset succes, så i 2007 vendte priden tilbage til den tidligere rute fra Nørrebrohallen.

Priden havde i år ikke haft den bedste start. Et internt rivegilde var ved at vende op og ned på alting. Men Pride blev der som sagt heldigvis.

Rådhuspladsen var forvandlet om til en teltby med boder, foredrag om etnicitet og arbejdsmarkedet, underholdning med Ask Helga og endelig et forrygende asfaltbal arrangeret af Pan Dans.

At paraden i år igen tog sin begyndelse fra Nørrebro Hallen, viste sig at være en klog beslutning. Ifølge politiet deltog 1500 i paraden og 60.000 kiggede på langs ruten fra Nørrebrogade og ind til Rådhuspladsen.

Der var store, flotte og pyntede lastbiler fra Chaca, Masken og Jailhouse. Et par stykker mere ville ikke have skadet noget.

Læs også om Copenhagen Pride 2006 her.

Det var en veloplagt skuespilleren Peter Mygind der sammen med standup-komikeren Audrey Cataneda styrede det store show på Rådhuspladsen.

Blandt hovedtalerne var Overborgmester Ritt Bjerregaard. Der blev vanen tro uddelt homopriser og årets politiker gik velfortjent til Lone Dybkjær, som i en årrække har kæmpet for minoriteters rettigheder.

Skriv et svar