LÆS OGSÅ:
KULTUR & SAMFUND

Copenhagen Pride 2008

Copenhagen Pride 2008

Parade blev ført an af STOP AIDS med budskabet; Safe Sex is Here to Stay og flere af barerne havde traditionen tro vogne med. Foto: Bert Svalebølle

Parade var større end nogensinde og paraderuten gik igen i 2008 fra Ydre Nørrebro til Indre København.

Tusindvis af homoer og heteroer gik med i årets parade, som blev anslået til at være den største homoparade gennem København siden Europride i 1996.

 

Copenhagen Pride var tæt på konkurs

Tidligere på året, havde det set sort ud for afholdelse af Copenhagen Pride og paraden i 2008. Efter Københavns Kommunes Kulturudvalg havde valgt at smække kassen i og stoppet tilskuddet til Copenhagen Pride i 2008 og givet afslag på en ansøgning om 260.000, havde bestyrelsen valgt at indkalde til et stormøde den 25. februar. Det eneste punkt på dagsorden var at lukke foreningen.

Daværende Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), sagde til BT den 14. februar: – Jeg synes, at paraden er en både festlig og meget vigtig begivenhed for København. Men jeg kan ikke ændre på reglerne. Jeg har heller ikke en ekstra pose penge, som jeg bare kan finde frem.

Men selv om kulturudvalget i første omgang havde sagt nej til at støtte årets Copenhagen Pride og parade, så kunne daværende Kultur- og fritidsborgmester i København Pia Allerslev (V) nogen tid efter meddele via Ritzau, at politikerne nu havde ombestemt sig.

Begrundelse for de nu alligevel ville give tilskud til Copenhagen Pride, var at der i 2009 skulle afholdes Outgames i København og her var det vigtigt for politikerne på Rådhuset i København, at der også blev afholdt Copenhagen Pride og parade, da dette var planlagt som en del af den store internationale event, som Outgames skulle være.

Maskens bodypaintede smølfer vakte stor opmærksomhed.
Maskens bodypaintede smølfer vakte stor opmærksomhed.

 

Copenhagen Pride Parade 2008
Copenhagen Pride Parade 2008.

Læs også om Copenhagen Pride 2007 her.

Rådhuspladsen der var slutdestinationen for paraden bød på et stort show, der startede kl. 16 og varede til sent ud på aftenen.

Studiestræde var i Pride humør.
  Også Studiestræde var i Pride mode, og der var fest i gaden til langt ud på aftenen. 

 

Kilde: bt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *